hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Bloemendaal

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Bloemendaal? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je waardevolle info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bloemendaal? Je vind een handig overzicht met retailers in de buurt. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Bloemendaal. Bijvoorbeeld de Lidl + HEMA.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Conrad.nl + HBB24.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bloemendaal?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Bloemendaal centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Bloemendaal (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBloemendaalseweg 562061 CMBloemendaal
TrekpleisterDrossestraat 1082011 XWHaarlem
DA DrogistZeewijkplein 1151974 PAIjmuiden
EtosBloemendaalseweg 2772051 GEOverveen
GammaHeringaweg 62031 BWHaarlem
KarweiVerspronckweg 63-A2023 BHaarlem
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosNicepassage 32037 AJHaarlem
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionWerfstraat 112021 BPHaarlem
BlokkerHaltestraat 22042 LMZandvoort
PrimeraBloemendaalseweg 2342051 GMOverveen
WibraGeneraal Cronjéstraat 72021 JAHaarlem
ZeemanGrote Krocht 202042 LWZandvoort
Albert HeijnBloemendaalseweg 702061 CMBloemendaal
JumboEngelenburg 702036 RSHaarlem
AldiMenno Simonszweg 2002014 SCHaarlem
LidlProfessor Donderslaan 52035 EGHaarlem

Online kapjes bestellen augustus 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Bloemendaal? Bij de online winkels is de keuze het grootst. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder tref je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Zandvoort, Haarlem, Velsen, Heemskerk en Beverwijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bloemendaal-2061

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Bloemendaal. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Bloemendaal? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop en oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Bloemendaal?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.bloemendaal.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,20 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Bloemendaal koop je vanaf plusminus €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Deze maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn genoeg.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie