hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Olst-Wijhe

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Olst-Wijhe? Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina verzamel je waardevolle info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Olst-Wijhe? Wij tonen een tabel met aanbieders in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Geen probleem. Wij vergelijken de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Olst-Wijhe. Onder andere bij de COOP en Etos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Deweegschaal.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Olst-Wijhe?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Olst-Wijhe centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Olst-Wijhe (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatJan Schamhartstraat 18121 CMOlst
TrekpleisterHerenstraat 268102 CPRaalte
DA DrogistGrote Markt 508102 CRRaalte
EtosDorpsstraat 458071 BXNunspeet
GammaTjalkstraat 18102 HGRaalte
KarweiGeorge Stephensonstraat 68013 NKZwolle
PraxisGalvaniweg 48071 SCNunspeet
XenosDorpsstraat 98071 BWNunspeet
HemaGrote Markt 258102 CRRaalte
ActionStationslaan 238071 CJNunspeet
BlokkerDorpsstraat 508071 BZNunspeet
PrimeraMarktstraat 108102 CKRaalte
WibraVarkensmarkt 58102 EGRaalte
ZeemanHerenstraat 58102 CNRaalte
Albert HeijnMolenhof 208102 EXRaalte
JumboDomineeskamp 68102 CCRaalte
AldiHendrik Droststraat 378121 BGOlst
LidlMeidoornplein 578091 JZWezep

De beste webwinkels augustus 2022

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Olst-Wijhe? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het onderstaande overzicht bekijk je enkele erkende webshops met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Raalte, Oldebroek, Elburg, Nunspeet en Zwartewaterland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-olst-wijhe-8130

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Olst-Wijhe. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zondag 14 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Olst-Wijhe? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt of dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder is een complete tutorial te bekijken. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Olst-Wijhe?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.olst-wijhe.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,80 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Olst-Wijhe zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. katoen of textiel goedgekeurd. Deze maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Artikelen als theedoeken of lakens zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie