hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Mariënvelde

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Mariënvelde? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal vind je praktische informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Mariënvelde? Je treft hier een lijst met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Mariënvelde. Onder andere bij de Dekamarkt of HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Mariënvelde?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers zijn voorradig bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Mariënvelde centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Oost Gelre (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 547261 AXRuurlo
TrekpleisterBierstraat 287241 AJLochem
DA DrogistOude Zutphenseweg 27251 DKVorden
EtosMolenstraat 117241 ADLochem
GammaPollaan 50-F7202 BXZutphen
KarweiDe Stoven 477206 AZZutphen
PraxisKwinkweerd 47241 CWLochem
XenosPolsbroek 837201 BXZutphen
HemaZuivelweg 37261 BARuurlo
ActionRaadhuisstraat 497255 BLHengelo (Gld)
BlokkerMarkt 207241 AALochem
PrimeraMolenstraat 507241 AELochem
WibraGerard Doustraat 807204 EVZutphen
ZeemanDe Smidse 87261 ZZRuurlo
Albert HeijnDorpsstraat 187251 BBVorden
JumboPrins Bernhardweg 247241 DHLochem
AldiWildenborchseweg 27261 WZRuurlo
LidlPrins Bernhardweg 117241 DHLochem

Online kapjes bestellen mei 2024

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Mariënvelde? Online is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder bekijk je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Ruurlo, Keijenborg, Hengelo, Vorden en Laren.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-marienvelde-7263

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Mariënvelde. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Mariënvelde? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Mariënvelde?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.oostgelre.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Mariënvelde zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. textiel voldoende. Dit type maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.

Plaats een reactie