hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Langezwaag

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Langezwaag? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier check je praktische informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Langezwaag? Je vind hier aanbieders uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Langezwaag. Bijvoorbeeld de Dekamarkt of Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Fonq.nl & Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Langezwaag?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij diverse supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Langezwaag centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder tref je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 638401 BWGorredijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistManauplein 18391 BZNoordwolde Fr
EtosHofland 18401 SHGorredijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLangewal 88401 DDGorredijk
ActionBrouwerswâl 48401 CZGorredijk
BlokkerBrouwerswâl 38401 CZGorredijk
PrimeraHoofdstraat 308401 CAGorredijk
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanLangewal 48401 DDGorredijk
Albert HeijnHofland 18401 SHGorredijk
JumboBadweg 348401 BLGorredijk
AldiSchoolstraat 18401 CSGorredijk
LidlMolenstraat 38391 AJNoordwolde

Online verkooppunten mei 2024

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Langezwaag? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hierbij vind je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, goedkope prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Jonkerslân, Gorredijk, Blesdijke, De Blesse en Peperga.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-langezwaag-8404

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Langezwaag. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Langezwaag? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een t-shirt & dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Langezwaag?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.opsterland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Langezwaag zijn iets duurder, zo’n €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen voldoende. Dit soort maskers koop je bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie