hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Tijnje

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Tijnje? Vanaf 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina lees je nuttige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Tijnje? Je vind een handig overzicht met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Geen probleem. Wij tonen de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Tijnje. Denk aan de PLUS of Action.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl en Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Tijnje?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij verschillende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops is het aanbod groot. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Tijnje centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder bekijk je verschillende lokale shops rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 638401 BWGorredijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistManauplein 18391 BZNoordwolde Fr
EtosHofland 18401 SHGorredijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLangewal 88401 DDGorredijk
ActionBrouwerswâl 48401 CZGorredijk
BlokkerBrouwerswâl 38401 CZGorredijk
PrimeraHoofdstraat 308401 CAGorredijk
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanLangewal 48401 DDGorredijk
Albert HeijnHofland 18401 SHGorredijk
JumboBadweg 348401 BLGorredijk
AldiSchoolstraat 18401 CSGorredijk
LidlMolenstraat 38391 AJNoordwolde

Online verkooppunten mei 2024

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Tijnje? Via internet is de keuze het grootst. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het onderstaande overzicht bekijk je meerdere shops met een ruim aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Luxwoude, Langezwaag, Jonkerslân, Gorredijk en Blesdijke.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-tijnje-8406

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Tijnje. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Tijnje? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een t-shirt + stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Tijnje?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.opsterland.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Tijnje koop je vanaf plusminus €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goedgekeurd. Dit soort maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie