hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Papekop

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Papekop? Momenteel mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier check je uitgebreide info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Papekop? We bieden een lijstje met winkels die in de buurt gevestigd zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Papekop. Onder andere bij de Aldi en Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl of Drogisterij.net.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Papekop?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook online is het aanbod groot. Normaal betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Papekop centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je de grotere lokale shops rondom de gemeente Oudewater (provincie Utrecht) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMereveldplein 283454 CKDe Meern
TrekpleisterHindersteinlaan 23451 EZVleuten
DA DrogistLa Fontaineplein 203446 BXWoerden
EtosMiddenburcht 83452 MTVleuten
GammaStrijkviertel 373454 PJDe Meern
KarweiMostperenlaan 43452 DNVleuten
PraxisFinse golf 10-A3446 CKWoerden
XenosBurchtwal 153452 MGVleuten
HemaHindersteinlaan 113451 EVVleuten
ActionTournoysveld 813443 ESWoerden
BlokkerBurchtplein 183452 MJVleuten
PrimeraMolenpolder 1123453 NZDe Meern
WibraRijnstraat 223441 BTWoerden
ZeemanMereveldplein 103454 CJDe Meern
Albert HeijnMereveldplein 133454 CJDe Meern
JumboMeerndijk 243454 HRDe Meern
AldiIndustrieweg 23442 AEWoerden
LidlNoorderburcht 123452 MEVleuten

Webshops vergelijken december 2023

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Papekop? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Linschoten, Haarzuilens, De Meern, Vleuten en Snelrewaard.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-papekop-3464

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Papekop. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zaterdag 2 december 2023. Liever geen mondkapje kopen Papekop? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop of stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Papekop?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.oudewater.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,25 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Papekop zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel prima. Deze maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als lakens of een theedoek zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard.

Plaats een reactie