hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen De Meern

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in De Meern? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website verzamel je belangrijke informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in De Meern? We bieden een lijstje met retailers bij jou in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom De Meern. Bijvoorbeeld de Jumbo + Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl + Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in De Meern?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online vind je ze in grote getale. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in De Meern centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je populaire plaatselijke shops rondom de gemeente Utrecht (provincie Utrecht) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBurchtplein 63452 MJVleuten
TrekpleisterHindersteinlaan 23451 EZVleuten
DA DrogistLa Fontaineplein 203446 BXWoerden
EtosMiddenburcht 83452 MTVleuten
GammaMolenvlietbaan 83448 DCWoerden
KarweiMostperenlaan 43452 DNVleuten
PraxisFinse golf 10-A3446 CKWoerden
XenosBurchtwal 153452 MGVleuten
HemaHindersteinlaan 113451 EVVleuten
ActionTournoysveld 813443 ESWoerden
BlokkerBurchtplein 183452 MJVleuten
PrimeraMolenpolder 1123453 NZDe Meern
WibraRijnstraat 223441 BTWoerden
ZeemanLa Fontaineplein 23446 BXWoerden
Albert HeijnMiddenburcht 143452 MTVleuten
JumboMolenvlietbrink 183448 HMWoerden
AldiIndustrieweg 23442 AEWoerden
LidlNoorderburcht 123452 MEVleuten

Online kapjes bestellen februari 2024

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in De Meern? Online heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vind je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Vleuten, Snelrewaard, Polsbroek, Jaarsveld en Lopikerkapel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-meern-3453

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in De Meern. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 22 februari 2024. Geen mondkapje kopen De Meern? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Hippe mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in De Meern?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.utrecht.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 per masker. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in De Meern koop je vanaf plusminus €8,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel acceptabel. Deze maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve zakdoeken of t-shirts zijn goed.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern.

Plaats een reactie