hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Oudewater

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Oudewater? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina check je bruikbare info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oudewater? Je vind hier winkels in de regio. Liever niet de deur uit? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juli 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Oudewater. Denk aan de COOP & Action.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Zalando.nl en Drogist.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oudewater?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Oudewater centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel tref je verschillende lokale shops rondom de gemeente Oudewater (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKorte Havenstraat 123421 AGOudewater
TrekpleisterDen Bogerd 163371 AMHardinxveld-Giessendam
DA DrogistKorte Havenstraat 183421 AGOudewater
EtosBasiliekpad 83401 BJIJsselstein
GammaTinbergenlaan 113401 MTIJsselstein
KarweiBurgemeester Keijzerweg 243352 ARPapendrecht
PraxisPrisma 1013364 DJSliedrecht
XenosMeentpassage 463353 HHPapendrecht
HemaDonkere Gaard 93421 ASOudewater
ActionSchuttersgracht 103401 DDIJsselstein
BlokkerUtrechtsestraat 553401 CTIJsselstein
Primerade Biezen 43401 GDIJsselstein
WibraBurgemeester Winklerplein 223362 AASliedrecht
ZeemanDe Clinckhoeff 113402 GAIjsselstein
Albert HeijnBoslaan 403417 ABMontfoort
JumboWagenerf 13421 JBOudewater
AldiRijnstraat 3193363 EJSliedrecht
LidlOvertoompassage 13353 HEPapendrecht

Online maskers kopen juli 2024

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Oudewater? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder vergelijk je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Montfoort, Lopik, IJsselstein, Giessenlanden en Hardinxveld-Giessendam.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-oudewater-3421

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Oudewater. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De overheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Oudewater? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een zakdoek of dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Oudewater?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.oudewater.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,95 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Oudewater zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goedgekeurd. Deze categorie maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Kwalitatieve t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie