hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zeewolde

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Zeewolde? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina vind je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zeewolde? We bieden een lijstje met verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juli 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Zeewolde. Onder andere bij de PLUS of Zeeman.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zeewolde?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij diverse supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online is er veel aanbod. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Zeewolde centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je de grotere lokale shops rondom de gemeente Zeewolde (provincie Flevoland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHorsterplein 243891 ESZeewolde
TrekpleisterKerkstraat 33882 BMPutten
DA DrogistRaadhuisstraat 63891 EBZeewolde
EtosWeergang 53891 GRZeewolde
GammaGroeneweg 373851 KAErmelo
KarweiWatergoorweg 983861 MANijkerk
PraxisVerkeersweg 33842 LCHarderwijk
XenosBranderskamp 73851 XVErmelo
HemaDe Wiekslag 103871 ARHoevelaken
ActionWeergang 113891 GRZeewolde
BlokkerKerkstraat 43882 BSPutten
PrimeraSingel 43861 AENijkerk
WibraKerkstraat 93882 BMPutten
ZeemanWeergang 73891 GRZeewolde
Albert HeijnKerkstraat 263891 ETZeewolde
JumboWesterdorpsstraat 233871 ATHoevelaken
AldiBilderdijkstraat 463881 WDPutten
LidlFlevoweg 273891 CBZeewolde

Webshops vergelijken juli 2024

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Zeewolde? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder check je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Putten, Nijkerk, Ermelo, Harderwijk en Leusden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zeewolde-3894

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Zeewolde. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 15 juli 2024. Geen mondkapje kopen Zeewolde? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een t-shirt + dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Zeewolde?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.zeewolde.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,00 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Zeewolde koop je vanaf plusminus €8,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen genoeg. Deze maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude theedoeken of lakens zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie