hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Urk

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Urk? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het RIVM adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je nuttige info info over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Urk? Wij tonen een tabel met retailers in de regio. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juni 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Urk. Denk aan de Jumbo + Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Urk?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn voorradig bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Urk centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Urk (provincie Flevoland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWijk 2 348321 ERUrk
TrekpleisterLange Nering 828302 EEEmmeloord
DA DrogistLangestraat 278281 AEGenemuiden
EtosLange Nering 698302 EBEmmeloord
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiTraktieweg 148304 BAEmmeloord
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLange Nering 548302 EDEmmeloord
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerNagel 708321 RGUrk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraZuiderkade 68301 AREmmeloord
ZeemanNagel 648321 RGUrk
Albert HeijnNagel 428321 RGUrk
JumboFlevostraat 78321 HHUrk
AldiNagel 348321 RGUrk
LidlNagelerstraat 478301 XEEmmeloord

Online maskers kopen juni 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Urk? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de onderstaande tabel check je enkele erkende webshops met een goed aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Noordoostpolder, Kampen, Dronten, Lelystad en Heerde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-urk-8321

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Urk. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: woensdag 29 juni 2022. Liever geen mondkapje kopen Urk? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Zelf een mondkapje maken.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Urk?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.urk.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk. Deze kosten je circa €1,15 per masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Urk zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel werkbaar. Dit soort maskers koop je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Oude theedoeken of lakens zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Urk.

Plaats een reactie