hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Lelystad

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Lelystad? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het OMT raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier verzamel je bruikbare info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Lelystad? Wij tonen een tabel met winkels uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Lelystad, zoals de Lidl en Etos.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Lelystad?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webshops vind je ze in grote getale. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Lelystad centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder check je verschillende lokale shops rondom de gemeente Lelystad (provincie Flevoland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWeversstraat 108223 ACLelystad
TrekpleisterHerenstraat 268102 CPRaalte
DA DrogistDorpsstraat 618171 BMVaassen
EtosDorpsstraat 698171 BMVaassen
Gammade Meent 198161 ZNEpe
KarweiGeorge Stephensonstraat 68013 NKZwolle
PraxisSchroefstraat 88223 EDLelystad
XenosDorpsstraat 98071 BWNunspeet
HemaDorpsstraat 128181 HPHeerde
ActionSnijdersstraat 118223 AALelystad
BlokkerDorpsstraat 518171 BLVaassen
PrimeraSnijdersstraat 78223 AALelystad
WibraKoopmansstraat 98223 AHLelystad
ZeemanWeversstraat 548223 ACLelystad
Albert HeijnNeringpassage 1278224 JBLelystad
JumboStationsstraat 298181 CWHeerde
AldiStationsweg 18191 AGWapenveld
LidlMeidoornplein 578091 JZWezep

Online maskers kopen december 2023

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Lelystad? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel vind je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Heerde, Epe, Olst-Wijhe, Raalte en Oldebroek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-lelystad-8225

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Lelystad. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 2 december 2023. Liever geen mondkapje kopen Lelystad? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Lelystad?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.lelystad.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,10 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Lelystad zijn wat duurder, c.a. €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen werkbaar. Dit type maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Items als lakens of een theedoek zijn voldoende.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Zuiderzeewijk, Atolwijk, BD Bedrijven Lelystad Noord, Centrumzone Wijk1, Overijsselse Hout, Gelderse Hout, Industrieterrein Oostervaart, Schepenwijk Noord, Schepenwijk Oost, Schepenwijk West, Schepenwijk Zuid, Houtribhoogte, Zuigerplaspark, Landstrekenwijk, Villapark Hollandse Hout, Lelystad-Haven, Uilenweg, Industrieterrein Noordersluis, Boswijk, Aterwijk, Landerijen, Flevobos, Arande Noord, Arande West, Arande Oost, Arande Zuid, Arande Midden, Hollandse Hout, Industrieterrein Flevopoort, Kofschip, Stadscentrum Noord, Stadscentrum Zuid, Stadscentrum, Het Ravelijn, Visvijverbos, Runderweg, Zeeasterweg, Vlotgrasweg, Eendenweg, Vogelweg, Pijlstaartweg, Bedrijvenpark Larserpoort, Oostvaardersplassen, Markermeer.

Plaats een reactie