hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Putten

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Putten? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Echter: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je uitgebreide info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Putten? Je vind hier adresgegevens van winkels bij jou in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Putten, zoals de Albert Heijn en DA.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Bol.com of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Putten?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Putten centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Putten (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Brink 23871 AMHoevelaken
TrekpleisterMolenplein 173862 JLNijkerk
DA DrogistWesterdorpsstraat 273871 ATHoevelaken
EtosPlein 113861 ABNijkerk
GammaGroeneweg 373851 KAErmelo
KarweiWatergoorweg 983861 MANijkerk
PraxisVerkeersweg 33842 LCHarderwijk
XenosBranderskamp 73851 XVErmelo
HemaDe Wiekslag 103871 ARHoevelaken
ActionVrijheidslaan 293861 JCNijkerk
BlokkerWesterdorpsstraat 63871 AXHoevelaken
PrimeraSingel 43861 AENijkerk
WibraOosterstraat 33862 BHNijkerk
ZeemanKantemarsweg 63871 APHoevelaken
Albert HeijnKantemarsweg 103871 APHoevelaken
JumboWesterdorpsstraat 233871 ATHoevelaken
AldiHoefslag 533862 KANijkerk
LidlDe Brink 73871 AMHoevelaken

Online maskers kopen februari 2023

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Putten? Bij de webshops is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht tref je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Leusden en Amersfoort.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-putten-3880

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Putten. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Putten? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een t-shirt & oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Putten?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.putten.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,25 p/masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Putten koop je vanaf plusminus €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel acceptabel. Deze categorie maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Kwalitatieve zakdoeken of t-shirts zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Putten, Bosgebied en Krachtighuizen.

Plaats een reactie