hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Ridderkerk

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Ridderkerk? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier verzamel je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ridderkerk? Je vind hier retailers uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Wij tonen de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Ridderkerk. Bijvoorbeeld de COOP en Action.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl of Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ridderkerk?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet vind je ze in grote getale. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Ridderkerk centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Ridderkerk (provincie Zuid-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDillenburgplein 162983 CCRidderkerk
TrekpleisterPlantageweg 312951 GNAlblasserdam
DA DrogistMakado-Center 312951 EHAlblasserdam
EtosRidderhof 812981 ETRidderkerk
GammaGieterijstraat 202984 ABRidderkerk
KarweiIJsseldijk 3612922 BKKrimpen aan den IJssel
PraxisHoofdweg 46b2908 LCCapelle aan den IJssel
XenosKoningshof 952981 DARidderkerk
HemaSint Jorisplein 582981 GDRidderkerk
ActionRidderhof 622981 ETRidderkerk
BlokkerDillenburgplein 22983 CCRidderkerk
PrimeraPlanetenlaan 112957 SLNieuw-Lekkerland
WibraWilgenplein 162951 EMAlblasserdam
ZeemanRidderhof 672981 ETRidderkerk
Albert HeijnRidderhof 252981 ETRidderkerk
JumboRidderhof 722981 ETRidderkerk
AldiOlmenlaan 222982 CPRidderkerk
LidlWilgenplein 22951 EMAlblasserdam

Online winkels december 2021

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Ridderkerk? Bij de online winkels profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder check je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Gouda.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ridderkerk-2985

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Ridderkerk. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Ridderkerk? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een t-shirt en stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Ridderkerk?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.ridderkerk.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €1,10 p/masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Ridderkerk zijn wat duurder, c.a. €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen geoorloofd. Deze maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte theedoeken of lakens zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum, Est, Oost, Drievliet, Het Zand, Slikkerveer, Bolnes, Rijsoord, Oostendam, Donkersloot, Verenambacht, Cornelisland.

Plaats een reactie