hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Alblasserdam

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Alblasserdam? Op dit moment moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina tref je belangrijke info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Alblasserdam? Je vind hier retailers die dichtbij zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Wij tonen de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in januari 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Alblasserdam. Bijvoorbeeld de Lidl of DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Bol.com + Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Alblasserdam?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers zijn verkrijgbaar bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet vind je ze in grote getale. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Alblasserdam centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder tref je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Alblasserdam (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatCortgene 42951 EDAlblasserdam
TrekpleisterPlantageweg 312951 GNAlblasserdam
DA DrogistMakado-Center 312951 EHAlblasserdam
EtosReigerhof 712914 KDNieuwerkerk a/d IJssel
GammaWormerhoek 42905 TXCapelle aan den IJssel
KarweiIJsseldijk 3612922 BKKrimpen aan den IJssel
PraxisHoofdweg 46b2908 LCCapelle aan den IJssel
XenosMakadocenter 13192951 EHAlblasserdam
HemaCortgene 292951 EBAlblasserdam
ActionPrado 12907 ZGCapelle aan den IJssel
BlokkerMakado-Center 662951 EJAlblasserdam
PrimeraMakado-Center 402951 EJAlblasserdam
WibraWilgenplein 162951 EMAlblasserdam
ZeemanRaadhuisplein 92951 GSAlblasserdam
Albert HeijnMakado-Center 412951 EHAlblasserdam
JumboRaadhuisplein 872922 AJKrimpen aan den IJssel
AldiBermweg 692906 LBCapelle Aan Den Ijssel
LidlWilgenplein 22951 EMAlblasserdam

Online kapjes bestellen januari 2022

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Alblasserdam? Bij de online winkels is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht vind je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Gouda en Zuidplas.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-alblasserdam-2951

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Alblasserdam. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: vrijdag 28 januari 2022. Geen mondkapje kopen Alblasserdam? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Alblasserdam?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.alblasserdam.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 p/masker. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Alblasserdam zijn iets duurder, zo’n €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel acceptabel. Deze categorie maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Items als lakens of een theedoek zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Centrum, Kinderdijk, Blokweer, Souburgh, Bedrijventerrein, Landelijk gebied.

Plaats een reactie