hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Rotterdam

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Rotterdam? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook verder om ons heen komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website tref je praktische informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rotterdam? Je treft hier een lijst met retailers in de regio. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Wij tonen de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Rotterdam. Denk aan de Albert Heijn + Blokker.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Drogist.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rotterdam?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Rotterdam centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Rotterdam (provincie Zuid-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMaltaplein 153059 XWRotterdam
TrekpleisterBurgemeester Baumannlaan 1563042 AHRotterdam
DA DrogistMakado-Center 312951 EHAlblasserdam
EtosMaltaplein 543059 XWRotterdam
GammaHoutstraat 303041 JDRotterdam
KarweiRostock 32993 LBarendrecht
PraxisKeileweg 113029 BRRotterdam
XenosVierhavenstraat 1313029 BBRotterdam
HemaLusthofstraat 1013061 WLRotterdam
ActionVan Beuningenhaven 412993 EHBarendrecht
BlokkerLusthofstraat 1243061 WJRotterdam
PrimeraVlietlaan 353061 DTRotterdam
WibraLusthofstraat 913061 WLRotterdam
ZeemanStadhoudersplein 1343038 EARotterdam
Albert HeijnVan Beuningenhaven 102993 EHBarendrecht
JumboVan Beuningenhaven 42993 EHBarendrecht
AldiVierhavensstraat 1133029 BBRotterdam
LidlPesetastraat 502991 XTBarendrecht

Online maskers kopen juni 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Rotterdam? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het bijgaande overzicht bekijk je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Barendrecht, Ridderkerk, Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-rotterdam-3064

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Rotterdam. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: woensdag 29 juni 2022. Geen mondkapje kopen Rotterdam? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Rotterdam?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.rotterdam.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,95 p/masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Rotterdam zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen prima. Deze categorie maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude t-shirts of zakdoeken zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie