hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Sint Anthonis

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Sint Anthonis? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Sint Anthonis? Je treft hier een lijst met aanbieders bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Sint Anthonis. Bijvoorbeeld de Dekamarkt & Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl of Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Sint Anthonis?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Sint Anthonis centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel vind je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Sint Anthonis (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatSteenstraat 715831 JCBoxmeer
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosSteenstraat 875831 JCBoxmeer
GammaSint Anthonisweg 6-A5831 AEBoxmeer
KarweiWitvrouwenbergweg 115711 CNSomeren
PraxisPlataanstraat 315802 EHVenray
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaSteenstraat 945831 JJBoxmeer
ActionGouden Leeuwplein 605801 MNVenray
BlokkerSteenstraat 695831 JCBoxmeer
PrimeraSteenstraat 635831 JCBoxmeer
WibraHenseniusplein 55801 BBVenray
Zeemande Kloostertuin 115831 JSBoxmeer
Albert HeijnSteenstraat 1365831 JKBoxmeer
JumboBurgemeester Verkuijlstraat 265831 EKBoxmeer
Aldide Kloostertuin 155831 JSBoxmeer
LidlSpoorstraat 25831 CLBoxmeer

Online maskers kopen mei 2021

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Sint Anthonis? Bij de online winkels profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht check je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Boxmeer, Venray, Deurne, Laarbeek en Asten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-sint-anthonis-5845

De verschillende soorten mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Sint Anthonis. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Sint Anthonis? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een oude kussensloop en stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Sint Anthonis?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.sintanthonis.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. Deze kosten je circa €1,20 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Sint Anthonis zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel genoeg. Dit soort maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie