hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Asten

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Asten? Vanaf deze zomer zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal check je handige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Asten? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten die dichtbij zijn. Liever niet de deur uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Asten, zoals de Lidl en Blokker.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com & Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Asten?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Asten centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel tref je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Asten (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBurgemeester Ruttenplein 35721 DXAsten
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistPostelstraat 315711 EMSomeren
EtosMarkt 105721 GEAsten
GammaEngelseweg 2345705 AKHelmond
KarweiWitvrouwenbergweg 115711 CNSomeren
PraxisEngelseweg 224-2265705 AKHelmond
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaMarkt 105721 GEAsten
ActionWalvisstraat 265706 CTHelmond
BlokkerPostelstraat 295711 EMSomeren
PrimeraMarkt 105721 GEAsten
WibraVeestraat 445701 RDHelmond
ZeemanBurgemeester Ruttenplein 13-145721 DXAsten
Albert HeijnBurgemeester Frenckenstraat 145721 EZAsten
JumboSpeelheuvelstraat 55711 ASSomeren
AldiJulianastraat 505721 GLAsten
LidlBurgemeester Ruttenplein 95721 DXAsten

Online maskers kopen mei 2021

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Asten? Via internet vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Someren, Helmond, Son en Breugel, Oirschot en Best.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-asten-5721

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn voldoende winkels in en rondom Asten. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Asten? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een kussensloop & stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Asten?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.asten.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,25 per masker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Asten koop je vanaf plusminus €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel goedgekeurd. Dit soort maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Artikelen als theedoeken of lakens zijn voldoende.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie