hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Laarbeek

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Laarbeek? Sinds kort moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal lees je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Laarbeek? Wij tonen een tabel met verkooppunten in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Laarbeek, zoals de Lidl en Action.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Fonq.nl of HBB24.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Laarbeek?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers vind je bij meerdere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Laarbeek centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Laarbeek (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 295735 EAAarle-Rixtel
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistMargrietstraat 475731 BNMierlo
EtosMarkt 105721 GEAsten
GammaEngelseweg 2345705 AKHelmond
KarweiWitvrouwenbergweg 115711 CNSomeren
PraxisEngelseweg 224-2265705 AKHelmond
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaMargrietstraat 695731 BNMierlo
ActionWalvisstraat 265706 CTHelmond
BlokkerPostelstraat 295711 EMSomeren
PrimeraKerkstraat 75735 BWAarle-Rixtel
WibraVeestraat 445701 RDHelmond
ZeemanBurgemeester Ruttenplein 13-145721 DXAsten
Albert HeijnBurgemeester Frenckenstraat 145721 EZAsten
JumboMariastraat 585738 AKMariahout
AldiJulianastraat 505721 GLAsten
LidlMargrietstraat 395731 BNMierlo

Online verkooppunten mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Laarbeek? Bij de online aanbieders is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel tref je enkele erkende webshops met veel keuze, goedkope prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Asten, Someren, Helmond, Son en Breugel en Oirschot.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-laarbeek-5738

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Laarbeek. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Laarbeek? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Laarbeek?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.laarbeek.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Laarbeek zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goedgekeurd. Dit type maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie