hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Boxmeer

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Boxmeer? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier check je bruikbare informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Boxmeer? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de regio. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Boxmeer. Bijvoorbeeld de Lidl & Etos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Drogisterij.net.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Boxmeer?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. Normaal betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Boxmeer centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je de grotere plaatselijke shops rondom de gemeente Boxmeer (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatSteenstraat 715831 JCBoxmeer
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosSteenstraat 875831 JCBoxmeer
GammaSint Anthonisweg 6-A5831 AEBoxmeer
KarweiWitvrouwenbergweg 115711 CNSomeren
PraxisPlataanstraat 315802 EHVenray
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaSteenstraat 945831 JJBoxmeer
ActionGouden Leeuwplein 605801 MNVenray
BlokkerSteenstraat 695831 JCBoxmeer
PrimeraSteenstraat 635831 JCBoxmeer
WibraHenseniusplein 55801 BBVenray
Zeemande Kloostertuin 115831 JSBoxmeer
Albert HeijnSteenstraat 1365831 JKBoxmeer
JumboBurgemeester Verkuijlstraat 265831 EKBoxmeer
Aldide Kloostertuin 155831 JSBoxmeer
LidlSpoorstraat 25831 CLBoxmeer

De beste webwinkels mei 2021

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Boxmeer? Bij de online aanbieders profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder achterhaal je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Venray, Deurne, Laarbeek, Asten en Someren.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-boxmeer-5831

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Boxmeer. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Boxmeer? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek en oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Boxmeer?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.boxmeer.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,85 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Boxmeer zijn wat duurder, c.a. €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen voldoende. Dit type maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie