hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Opeinde

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Opeinde? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: Het OMT raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier lees je belangrijke info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Opeinde? Wij tonen een tabel met verkooppunten bij jou in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juli 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Opeinde, zoals de Lidl en Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Zalando.nl of HBB24.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Opeinde?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij de meeste apotheken, supers en drogisterijen. Ook online is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Opeinde centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je populaire plaatselijke shops rondom de gemeente Smallingerland (provincie Friesland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoorderbuurt 219203 ALDrachten
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaNoordkade 89203 CCDrachten
ActionMoleneind ZZ 639203 ZWDrachten
BlokkerZuiderbuurt 519203 CVDrachten
PrimeraOosterstraat 29203 BBDrachten
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanNoorderbuurt 539203 ALDrachten
Albert HeijnKiryat-Onoplein 879203 KSDrachten
JumboEems 309204 JXDrachten
AldiMarkt 679203 AADrachten
LidlEems 289204 BZDrachten

De beste webwinkels juli 2024

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Opeinde? Via internet heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het onderstaande overzicht check je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Nijega, De Veenhoop, Smalle Ee, De Wilgen en Boornbergum.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-opeinde-9218

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Opeinde. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Geen mondkapje kopen Opeinde? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder vind je nog meer instructies. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Opeinde?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.smallingerland.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,25 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Opeinde koop je vanaf plusminus €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen werkbaar. Dit type maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude lakens of een theedoek zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie