hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen De Pol

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in De Pol? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je waardevolle info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in De Pol? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de regio. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Er is een oplossing. Wij tonen de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van De Pol. Bijvoorbeeld de PLUS en Trekpleister.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl & Drogisterij.net.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in De Pol?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Normaal betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in De Pol centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je de grotere lokale shops rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online kapjes bestellen augustus 2022

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in De Pol? Via internet is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hierbij tref je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Baars, Witte Paarden, Tuk, Steenwijk en Sint Jansklooster.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-pol-8337

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in De Pol. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen De Pol? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek of dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in De Pol?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.steenwijkerland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €0,80 p/masker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in De Pol kosten ongeveer €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geaccepteerd. Deze maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn genoeg.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie