hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Tuk

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Tuk? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Tuk? Je vind hier retailers die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet de deur uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in januari 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Tuk. Bijvoorbeeld de Jumbo en HEMA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl of Internetdrogisterij.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Tuk?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij verschillende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. Vaak betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Tuk centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel tref je meerdere lokale verkooppunten rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online winkels januari 2022

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Tuk? Bij de online winkels is de keuze het grootst. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de tabel hieronder check je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Steenwijk, Sint Jansklooster, Vollenhove, Schokland en Kraggenburg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-tuk-8334

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Tuk. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: vrijdag 28 januari 2022. Liever geen mondkapje kopen Tuk? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een kussensloop en oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Tuk?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.steenwijkerland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 p/masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Tuk kosten ongeveer €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goed. Dit soort maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie