hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Steenwijk

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Steenwijk? Vanaf deze zomer zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Steenwijk? Je vind een handig overzicht met winkels in de regio. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in januari 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Steenwijk. Denk aan de Aldi of Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Bol.com en Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Steenwijk?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Steenwijk centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je verschillende plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

De beste webwinkels januari 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Steenwijk? Bij de webshops profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht vind je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Sint Jansklooster, Vollenhove, Schokland, Kraggenburg en Marknesse.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-steenwijk-8331

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Steenwijk. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: vrijdag 28 januari 2022. Liever geen mondkapje kopen Steenwijk? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek & dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Steenwijk?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.steenwijkerland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,40 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,05 p/masker. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Steenwijk zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen werkbaar. Dit type maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie