hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Kuinre

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Kuinre? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je waardevolle informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Kuinre? Je vind hier adresgegevens van winkels bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in januari 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Kuinre, zoals de Jumbo + Trekpleister.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Kuinre?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers kan je kopen bij meerdere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops is er veel aanbod. In de regel betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Kuinre centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online winkels januari 2022

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Kuinre? Bij de webwinkels is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij vind je meerdere shops met een goed aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Blankenham, Scheerwolde, Wetering, Nederland en IJsselham.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-kuinre-8374

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Veel winkels verkopen ze wel in Kuinre. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: vrijdag 28 januari 2022. Liever geen mondkapje kopen Kuinre? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een t-shirt & dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Kuinre?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.steenwijkerland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Kuinre zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geaccepteerd. Dit type maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Artikelen als theedoeken of lakens zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie