hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Wetering

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Wetering? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Let op: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Wetering? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten bij jou in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in januari 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Wetering. Denk aan de Jumbo en Action.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Wetering?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Wetering centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

De beste webwinkels januari 2022

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Wetering? Online vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel achterhaal je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Nederland, IJsselham, Blokzijl, Giethoorn en Wapserveen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-wetering-8363

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij goed gebruik beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Wetering. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De overheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: vrijdag 28 januari 2022. Liever geen mondkapje kopen Wetering? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek of oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Wetering?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.steenwijkerland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk. Deze kosten je circa €1,05 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Wetering zijn iets duurder, zo’n €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel goed. Dit soort maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie