hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Oldemarkt

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Oldemarkt? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oldemarkt? Je vind een handig overzicht met verkooppunten in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in januari 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Oldemarkt. Denk aan de Jumbo en Zeeman.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Bol.com of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oldemarkt?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet groeit het aanbod snel. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Oldemarkt centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online verkooppunten januari 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Oldemarkt? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder tref je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, scherp geprijsd en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Wetering en Nederland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-oldemarkt-8375

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Oldemarkt. Zelf maken is ook een optie.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: vrijdag 28 januari 2022. Geen mondkapje kopen Oldemarkt? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een t-shirt of oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Oldemarkt?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.steenwijkerland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,85 p/masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Oldemarkt zijn wat kostbaarder, +/- €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel geoorloofd. Dit type maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Gebruikte dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geoorloofd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Mondkapjes zijn verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie