hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen De Lier

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in De Lier? Sinds kort is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina check je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in De Lier? Je vind hier verkooppunten in de regio. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom De Lier. Bijvoorbeeld de Dekamarkt & Xenos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Deonlinedrogist.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in De Lier?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in De Lier centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Westland (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 602678 CLDe Lier
TrekpleisterWestpolderstraat 72652 KWBerkel en Rodenrijs
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosDe Tuinen 302671 NXNaaldwijk
GammaGildestraat 1022671 BVNaaldwijk
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisLeeuwenhoekweg 2-A2661 CZBergschenhoek
XenosDe Tuinen 12671 NXNaaldwijk
HemaWesterwater 92651 JNBerkel en Rodenrijs
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerDe Tuinen 122671 NXNaaldwijk
PrimeraDorpsstraat 352665 BGBleiswijk
WibraPrinses Julianastraat 122671 EJNaaldwijk
ZeemanMolenstraat 212671 EWNaaldwijk
Albert HeijnHoofdstraat 762678 CLDe Lier
JumboOranjeplein 402678 GPDe Lier
AldiMolenwerfstraat 272651 CKBerkel en Rodenrijs
LidlHoefweg 1332665 CDBleiswijk

De beste webwinkels februari 2024

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in De Lier? Op het internet is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder tref je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Maasdijk, Honselersdijk, Naaldwijk, Bleiswijk en Bergschenhoek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-lier-2678

Welke soorten mondkapjes zijn er?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom De Lier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 22 februari 2024. Geen mondkapje kopen De Lier? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop & stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de instructievideo hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in De Lier?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeentewestland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk. Deze kosten je circa €0,95 p/masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in De Lier zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen acceptabel. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.

Plaats een reactie