hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Westland

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Westland? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal vind je belangrijke informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Westland? Je vind een handig overzicht met retailers uit jouw eigen omgeving. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Westland. Denk aan de Albert Heijn en Wibra.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl & Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Westland?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet vind je ze in grote getale. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Westland centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij ontdek je verschillende lokale shops rondom de gemeente Westland (provincie Zuid-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlein 282291 CCWateringen
TrekpleisterPrins Frederiklaan 2822263 HRLeidschendam
DA DrogistHerenstraat 432282 BPRijswijk Zh
EtosVliethof 892291 RZWateringen
GammaVeursestraatweg 1972264 EGLeidschendam
KarweiAmbachtsweg 192222 AHKatwijk
PraxisKeyserswey 342201 CWNoordwijk
XenosNoordzeepassage 202225 BSKatwijk
HemaPr Willem Alexander Prom 182284 DGRijswijk
ActionPr Willem Alexander Prom 22284 DGRijswijk
BlokkerPlein 312291 CAWateringen
PrimeraWethouder Hillenaarplnts 852284 VSRijswijk
WibraSteenvoordelaan 4102284 EJRijswijk
ZeemanPrins Willem Alexander Promenade 1012284 DJRijswijk
Albert HeijnStruyck van Bergenstraat 22291 RWWateringen
JumboVliethof 62291 RXWateringen
AldiHerenstraat 22282 BTRijswijk
LidlDr H.J. van Mooklaan 1332286 BCRijswijk

Online verkooppunten februari 2024

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Westland? Bij de online aanbieders profiteer je van het grootste aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht check je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Katwijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-westland-2291

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Westland. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 22 februari 2024. Geen mondkapje kopen Westland? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek of oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder vind je nog meer instructies. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Westland?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentewestland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Westland zijn wat duurder, c.a. €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en niezen in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel geoorloofd. Dit type maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie