hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Maasdijk

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Maasdijk? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Maasdijk? Je vind hier retailers uit jouw eigen omgeving. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Maasdijk, zoals de COOP of HEMA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl en Degezondheidslijn.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Maasdijk?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Maasdijk centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Westland (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDijkstraat 1072675 AWHonselersdijk
TrekpleisterWestpolderstraat 72652 KWBerkel en Rodenrijs
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosDe Tuinen 302671 NXNaaldwijk
GammaGildestraat 1022671 BVNaaldwijk
KarweiBerkelse Poort 12651 JXBerkel en Rodenrijs
PraxisLeeuwenhoekweg 2-A2661 CZBergschenhoek
XenosDe Tuinen 12671 NXNaaldwijk
HemaWesterwater 92651 JNBerkel en Rodenrijs
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerDe Tuinen 122671 NXNaaldwijk
PrimeraDorpsstraat 352665 BGBleiswijk
WibraPrinses Julianastraat 122671 EJNaaldwijk
ZeemanMolenstraat 212671 EWNaaldwijk
Albert HeijnDijkstraat 1022675 AZHonselersdijk
JumboEmmastraat 62671 ETNaaldwijk
AldiMolenwerfstraat 272651 CKBerkel en Rodenrijs
LidlHoefweg 1332665 CDBleiswijk

Online winkels februari 2024

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Maasdijk? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder tref je enkele erkende webshops met een goed aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Honselersdijk, Naaldwijk, Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-maasdijk-2676

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Maasdijk. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen Maasdijk? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een kussensloop of stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Maasdijk?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.gemeentewestland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €0,95 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Maasdijk zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geoorloofd. Dit soort maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.

Plaats een reactie