hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Monster

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Monster? Sinds kort is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier verzamel je uitgebreide informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Monster? Je treft hier een lijst met aanbieders in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Monster. Denk aan de PLUS & Xenos.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Zalando.nl of Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Monster?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Monster centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Westland (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatZeestraat 222681 CMMonster
TrekpleisterWestpolderstraat 72652 KWBerkel en Rodenrijs
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosDe Tuinen 302671 NXNaaldwijk
GammaGildestraat 1022671 BVNaaldwijk
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisHavenstraat 412681 LCMonster
XenosDe Tuinen 12671 NXNaaldwijk
HemaWesterwater 92651 JNBerkel en Rodenrijs
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerDe Tuinen 122671 NXNaaldwijk
PrimeraDorpsstraat 352665 BGBleiswijk
WibraPrinses Julianastraat 122671 EJNaaldwijk
ZeemanMolenstraat 212671 EWNaaldwijk
Albert HeijnHoofdstraat 762678 CLDe Lier
JumboMolenstraat 92681 BLMonster
AldiMolenbrink 682681 EZMonster
LidlHoefweg 1332665 CDBleiswijk

Online maskers kopen februari 2024

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Monster? Via internet vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de onderstaande tabel bekijk je meerdere shops met veel keuze, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen De Lier, Maasdijk, Honselersdijk, Naaldwijk en Bleiswijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-monster-2681

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Monster. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 22 februari 2024. Geen mondkapje kopen Monster? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt en stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Monster?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentewestland.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. Deze kosten je circa €1,00 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Monster koop je vanaf plusminus €9,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. katoen goed. Deze categorie maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Kwalitatieve lakens of een theedoek zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.

Plaats een reactie