hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Kamerik

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Kamerik? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Kamerik? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de buurt. Blijf je liever thuis? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Kamerik. Denk aan de Jumbo en DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Bol.com of Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Kamerik?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online winkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Kamerik centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel check je een aantal lokale retailers rondom de gemeente Woerden (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMereveldplein 283454 CKDe Meern
TrekpleisterHindersteinlaan 23451 EZVleuten
DA DrogistLa Fontaineplein 203446 BXWoerden
EtosMiddenburcht 83452 MTVleuten
GammaStrijkviertel 373454 PJDe Meern
KarweiMostperenlaan 43452 DNVleuten
PraxisFinse golf 10-A3446 CKWoerden
XenosBurchtwal 153452 MGVleuten
HemaHindersteinlaan 113451 EVVleuten
ActionTournoysveld 813443 ESWoerden
BlokkerBurchtplein 183452 MJVleuten
PrimeraMolenpolder 1123453 NZDe Meern
WibraRijnstraat 223441 BTWoerden
ZeemanMereveldplein 103454 CJDe Meern
Albert HeijnMereveldplein 133454 CJDe Meern
JumboMeerndijk 243454 HRDe Meern
AldiIndustrieweg 23442 AEWoerden
LidlNoorderburcht 123452 MEVleuten

Online maskers kopen december 2023

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Kamerik? Bij de online winkels is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Hekendorp, Waarder, Driebruggen, Papekop en Linschoten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-kamerik-3471

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Kamerik. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 2 december 2023. Liever geen mondkapje kopen Kamerik? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop & stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Kamerik?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.woerden.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk. Deze kosten je circa €1,00 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Kamerik zijn wat duurder, c.a. €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen geoorloofd. Deze maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Producten als lakens of een theedoek zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld.

Plaats een reactie