hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Woerden

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Woerden? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Echter: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier tref je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Woerden? Je vind hier retailers uit jouw eigen omgeving. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Woerden. Bijvoorbeeld de Spar of Xenos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl en Drogist.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Woerden?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Woerden centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je een aantal plaatselijke shops rondom de gemeente Woerden (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVoorstraat 483441 CNWoerden
TrekpleisterRijnstraat 243441 BTWoerden
DA DrogistKorte Havenstraat 183421 AGOudewater
EtosVoorstraat 393441 CDWoerden
GammaLaagraven 403439 LKNieuwegein
KarweiLaagraven 633439 LLNieuwegein
PraxisRavenswade 153439 LDNieuwegein
XenosGroenendaal 363441 BDWoerden
HemaGroenendaal 383441 BDWoerden
ActionTournoysveld 813443 ESWoerden
BlokkerVoorstraat 573441 CGWoerden
PrimeraTournoysveld 993443 ESWoerden
WibraRijnstraat 223441 BTWoerden
ZeemanRijnstraat 753441 BRWoerden
Albert HeijnWagenstraat 243441 BMWoerden
JumboWalnootgaarde 43436 JANieuwegein
AldiIndustrieweg 23442 AEWoerden
LidlIepenlaan 13442 EKWoerden

Online verkooppunten mei 2024

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Woerden? Via internet vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder bekijk je enkele erkende webshops met een goed aanbod, scherpe prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Nieuwegein, Oudewater, Montfoort, Lopik en IJsselstein.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-woerden-3444

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in Woerden. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Geen mondkapje kopen Woerden? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Woerden?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.woerden.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Woerden zijn iets duurder, zo’n €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen werkbaar. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie