hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Driebruggen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Driebruggen? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het RIVM adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je nuttige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Driebruggen? Je vind hier winkels in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Driebruggen. Onder andere bij de Albert Heijn + DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Amazon.nl en Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Driebruggen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. In de regel betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Driebruggen centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (provincie Zuid-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMereveldplein 283454 CKDe Meern
TrekpleisterHindersteinlaan 23451 EZVleuten
DA DrogistLa Fontaineplein 203446 BXWoerden
EtosMiddenburcht 83452 MTVleuten
GammaStrijkviertel 373454 PJDe Meern
KarweiMostperenlaan 43452 DNVleuten
PraxisFinse golf 10-A3446 CKWoerden
XenosBurchtwal 153452 MGVleuten
HemaHindersteinlaan 113451 EVVleuten
ActionTournoysveld 813443 ESWoerden
BlokkerBurchtplein 183452 MJVleuten
PrimeraMolenpolder 1123453 NZDe Meern
WibraRijnstraat 223441 BTWoerden
ZeemanMereveldplein 103454 CJDe Meern
Albert HeijnMereveldplein 133454 CJDe Meern
JumboMeerndijk 243454 HRDe Meern
AldiIndustrieweg 23442 AEWoerden
LidlNoorderburcht 123452 MEVleuten

Online verkooppunten december 2022

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Driebruggen? Bij de webwinkels profiteer je van het grootste aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht vergelijk je uiteenlopende webshops met veel keuze, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Papekop, Linschoten, Haarzuilens, De Meern en Vleuten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-driebruggen-3465

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Driebruggen. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 10 december 2022. Liever geen mondkapje kopen Driebruggen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een t-shirt & oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Driebruggen?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.bodegraven-reeuwijk.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,75 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Driebruggen kosten ongeveer €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen voldoende. Dit type maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Kwalitatieve dekbedovertrekken of kussenslopen zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.

Plaats een reactie