hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zevenhuizen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Zevenhuizen? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je handige info over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zevenhuizen? Wij tonen een tabel met winkels die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Wij tonen de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Zevenhuizen, zoals de Lidl of Blokker.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl of Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zevenhuizen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webshops is er veel aanbod. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Zevenhuizen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht ontdek je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Zuidplas (provincie Groningen) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 1902761 AJZevenhuizen
TrekpleisterCroesinckplein 12722 EAZoetermeer
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosBinnendoor 552741 NPWaddinxveen
GammaArgonstraat 112718 SMZoetermeer
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisOlof Palmelaan 132729 NAZoetermeer
XenosBinnendoor 402741 NPWaddinxveen
HemaPromenade 32741 NLWaddinxveen
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerPromenade 852741 NLWaddinxveen
PrimeraPromenade 872741 NLWaddinxveen
WibraMiddelwaard 322716 CWZoetermeer
ZeemanBroekwegzijde 1052725 PDZoetermeer
Albert HeijnKoningin Wilhelminaplein 422741 ECWaddinxveen
JumboPromenade 892741 NLWaddinxveen
AldiZuidplashof 22743 CRWaddinxveen
LidlPromenade 912741 NLWaddinxveen

Online winkels december 2023

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Zevenhuizen? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht check je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Moerkapelle, Gelderswoude, Benthuizen, s-Gravenzande en Poeldijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zevenhuizen-2761

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom Zevenhuizen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zaterdag 2 december 2023. Liever geen mondkapje kopen Zevenhuizen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een t-shirt of stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Zelf een mondkapje maken.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Zevenhuizen?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.zuidplas.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,80 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Zevenhuizen zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel werkbaar. Deze categorie maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn prima.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Plaats een reactie