hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Moerkapelle

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Moerkapelle? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Moerkapelle? Je vind hier verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in september 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Moerkapelle. Denk aan de Albert Heijn & Zeeman.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Amazon.nl & HBB24.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Moerkapelle?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webshops heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Moerkapelle centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je meerdere plaatselijke winkels rondom de gemeente Zuidplas (provincie Groningen) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBinnendoor 632741 NPWaddinxveen
TrekpleisterCroesinckplein 12722 EAZoetermeer
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosBinnendoor 552741 NPWaddinxveen
GammaArgonstraat 112718 SMZoetermeer
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisOlof Palmelaan 132729 NAZoetermeer
XenosBinnendoor 402741 NPWaddinxveen
HemaPromenade 32741 NLWaddinxveen
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerPromenade 852741 NLWaddinxveen
PrimeraPromenade 872741 NLWaddinxveen
WibraMiddelwaard 322716 CWZoetermeer
ZeemanBroekwegzijde 1052725 PDZoetermeer
Albert HeijnKoningin Wilhelminaplein 422741 ECWaddinxveen
JumboPromenade 892741 NLWaddinxveen
AldiZuidplashof 22743 CRWaddinxveen
LidlPromenade 912741 NLWaddinxveen

Online winkels september 2022

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Moerkapelle? Bij de webwinkels vind je een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht vergelijk je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, goedkope prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Gelderswoude, Benthuizen, s-Gravenzande, Poeldijk en Ter Heijde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-moerkapelle-2751

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Moerkapelle. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 28 september 2022. Liever geen mondkapje kopen Moerkapelle? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt en oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Moerkapelle?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.zuidplas.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Moerkapelle kosten ongeveer €8,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel werkbaar. Dit soort maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Plaats een reactie