hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Santpoort-Noord

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Santpoort-Noord? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook in de openbare ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal check je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Santpoort-Noord? Je vind hier winkels die in de buurt gevestigd zijn. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

  • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
  • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
  • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
  • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
  • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Santpoort-Noord. Onder andere bij de Aldi & Etos.
  • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Amazon.nl en Deweegschaal.nl.
  • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Santpoort-Noord?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij de grotere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Santpoort-Noord centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je verschillende lokale winkels rondom de gemeente Velsen (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBloemendaalseweg 562061 CMBloemendaal
TrekpleisterDrossestraat 1082011 XWHaarlem
DA DrogistZeewijkplein 1151974 PAIjmuiden
EtosBloemendaalseweg 2772051 GEOverveen
GammaHeringaweg 62031 BWHaarlem
KarweiVerspronckweg 63-A2023 BHaarlem
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosNicepassage 32037 AJHaarlem
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionWerfstraat 112021 BPHaarlem
BlokkerHaltestraat 22042 LMZandvoort
PrimeraBloemendaalseweg 2342051 GMOverveen
WibraGeneraal Cronjéstraat 72021 JAHaarlem
ZeemanGrote Krocht 202042 LWZandvoort
Albert HeijnLageweg 12064 KZSpaarndam
JumboEngelenburg 702036 RSHaarlem
AldiMenno Simonszweg 2002014 SCHaarlem
LidlProfessor Donderslaan 52035 EGHaarlem

Online verkooppunten april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Santpoort-Noord? Op het internet is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel check je meerdere shops met een goed aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Spaarnwoude, Haarlemmerliede, Spaarndam, Spaarndam en Overveen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-santpoort-noord-2071

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief beschikbaar voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Santpoort-Noord. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. Het kabinet hanteert een aantal richtlijnen:

  1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
  2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
  3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
  4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
  5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: dinsdag 30 april 2024. Geen mondkapje kopen Santpoort-Noord? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Santpoort-Noord?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.velsen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Santpoort-Noord zijn iets duurder, zo’n €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel voldoende. Dit type maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Gebruikte theedoeken of lakens zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.

Plaats een reactie