hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Velsen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Velsen? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je uitgebreide info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Velsen? We bieden een lijstje met winkels die in de buurt gevestigd zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Velsen, zoals de Aldi en DA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Amazon.nl en Drogisterij.net.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Velsen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Velsen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij check je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Velsen (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGalle Promenade 521991 PRVelserbroek
TrekpleisterZeewijkplein 1411974 PAIJmuiden
DA DrogistZeewijkplein 1151974 PAIjmuiden
EtosLange Nieuwstraat 4151971 GDIJmuiden
GammaMeubelmakerstraat 111991 JDVelserbroek
KarweiParallelweg 1341948 NNBeverwijk
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosKerkweg 31431961 JAHeemskerk
HemaBurgemeester Nielenplein 81961 NVHeemskerk
ActionZeewijkplein 1491974 PAIJmuiden
BlokkerGalle Promenade 261991 PRVelserbroek
PrimeraZeewijkplein 231974 PAIJmuiden
WibraVelserhof 591972 JGIJmuiden
ZeemanMarktplein 211972 GAIjmuiden
Albert HeijnDudokplein 101971 EPIjmuiden
JumboHaydnplein 81962 KEHeemskerk
AldiZeewijkplein 1111974 PAIjmuiden
LidlCanopusplein 31974 ASIJmuiden

Online maskers kopen augustus 2022

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Velsen? Via internet zijn er uitgebreide opties. Gemakkelijk online te bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht check je meerdere shops met een uitstekend assortiment, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Heemskerk, Beverwijk, Bergen Noord-Holland, Uitgeest en Castricum.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-velsen-1991

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Velsen. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zondag 14 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Velsen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Velsen?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.velsen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,85 p/masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Velsen kosten ongeveer €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel voldoende. Deze categorie maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn acceptabel.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie