hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Bodegraven

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Bodegraven? Sinds kort is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina check je belangrijke info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bodegraven? Je treft hier een lijst met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Bodegraven. Onder andere bij de PLUS of Trekpleister.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Fonq.nl & Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bodegraven?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn verkrijgbaar bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Bodegraven centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (provincie Zuid-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 212411 AABodegraven
TrekpleisterRaadhuisplein 272411 BDBodegraven
DA DrogistHerenhof 942402 DNAlphen Aan Den Rijn
EtosDe Aarhof 102406 BTAlphen aan den Rijn
GammaEuromarkt 1192408 BDAlphen aan den Rijn
KarweiLemsteraak 22411 NCBodegraven
PraxisVan Foreestlaan 152404 HCAlphen aan den Rijn
Xenosvan Mandersloostraat 642406 CEAlphen aan de Rijn
HemaRaadhuisplein 42411 BDBodegraven
ActionBaronie 22404 XGAlphen aan den Rijn
BlokkerPrins Hendrikstraat 192411 CSBodegraven
PrimeraRaadhuisplein 92411 BDBodegraven
WibraKerkstraat 172405 CDAlphen aan den Rijn
ZeemanKerkstraat 412411 AABodegraven
Albert HeijnOud-Bodegraafseweg 232411 HSBodegraven
JumboRaadhuisplein 152411 BDBodegraven
AldiDoortocht 92411 DSBodegraven
LidlPrinses Beatrixlaan 862404 HPAlphen aan den Rijn

Online verkooppunten december 2022

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Bodegraven? Bij de webshops zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht vergelijk je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering en Nieuwe Wetering.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bodegraven-2411

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Bodegraven. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zaterdag 10 december 2022. Geen mondkapje kopen Bodegraven? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek of stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Bodegraven?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.bodegraven-reeuwijk.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,20 per masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Bodegraven zijn wat duurder, c.a. €8,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Deze maskers bestel je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als lakens of een theedoek zijn prima.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.

Plaats een reactie