hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Nieuwerbrug aan den Rijn

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Let op: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier bekijk je bruikbare info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nieuwerbrug aan den Rijn? Je vind een handig overzicht met winkels in de regio. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Nieuwerbrug aan den Rijn. Denk aan de Albert Heijn + Kruidvat.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webshops is het aanbod groot. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Nieuwerbrug aan den Rijn centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 212411 AABodegraven
TrekpleisterRaadhuisplein 272411 BDBodegraven
DA DrogistHerenhof 942402 DNAlphen Aan Den Rijn
EtosDe Aarhof 102406 BTAlphen aan den Rijn
GammaEuromarkt 1192408 BDAlphen aan den Rijn
KarweiLemsteraak 22411 NCBodegraven
PraxisVan Foreestlaan 152404 HCAlphen aan den Rijn
Xenosvan Mandersloostraat 642406 CEAlphen aan de Rijn
HemaRaadhuisplein 42411 BDBodegraven
ActionBaronie 22404 XGAlphen aan den Rijn
BlokkerPrins Hendrikstraat 192411 CSBodegraven
PrimeraRaadhuisplein 92411 BDBodegraven
WibraKerkstraat 172405 CDAlphen aan den Rijn
ZeemanKerkstraat 412411 AABodegraven
Albert HeijnOud-Bodegraafseweg 232411 HSBodegraven
JumboRaadhuisplein 152411 BDBodegraven
AldiDoortocht 92411 DSBodegraven
LidlPrinses Beatrixlaan 862404 HPAlphen aan den Rijn

Online kapjes bestellen december 2022

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Nieuwerbrug aan den Rijn? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht tref je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Bodegraven, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Oude Wetering.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-nieuwerbrug-aan-den-rijn-2415

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Nieuwerbrug aan den Rijn. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De regering omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 10 december 2022. Geen mondkapje kopen Nieuwerbrug aan den Rijn? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een oude kussensloop & stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Veilig een mondkapje gebruiken.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Nieuwerbrug aan den Rijn?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.bodegraven-reeuwijk.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 p/stuk. Deze kosten je circa €0,75 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Nieuwerbrug aan den Rijn zijn iets duurder, zo’n €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. textiel acceptabel. Deze categorie maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder.

Plaats een reactie