hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Koudekerk aan den Rijn

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Koudekerk aan den Rijn? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina check je praktische informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Koudekerk aan den Rijn? Je vind hier winkels in de regio. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Koudekerk aan den Rijn, zoals de Dekamarkt en Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Koudekerk aan den Rijn?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers vind je bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Koudekerk aan den Rijn centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je verschillende plaatselijke winkels rondom de gemeente Alphen aan den Rijn (provincie Zuid-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAmbachtsplein 122391 BDHazerswoude-Dorp
TrekpleisterMeerkreuk 42377 VAOude Wetering
DA DrogistHerenstraat 432282 BPRijswijk Zh
EtosWinkelhof 602353 TVLeiderdorp
GammaLammenschansweg 1302321 JXLeiden
KarweiDe Lasso-Zuid 212371 EVRoelofarendsveen
PraxisZijlbaan 322352 BNLeiderdorp
XenosHaarlemmerstraat 170a2312 GGLeiden
HemaNoordplein 42371 DARoelofarendsveen
ActionPr Willem Alexander Prom 22284 DGRijswijk
BlokkerNoordplein 22371 DARoelofarendsveen
PrimeraMeerkreuk 422377 VMOude Wetering
WibraBreestraat 1552311 CNLeiden
ZeemanNoordplein 312371 DARoelofarendsveen
Albert HeijnPrins Bernhardstraat 92396 GAKoudekerk Aan Den Rijn
JumboDorpsstraat 342381 ENZoeterwoude
AldiStationsplein 2302312 AKLeiden
LidlBoerhaaveplein 32343 LTOegstgeest

Online winkels augustus 2022

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Koudekerk aan den Rijn? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het overzicht hieronder ontdek je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering, Nieuwe Wetering en Rijpwetering.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-koudekerk-aan-den-rijn-2396

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Koudekerk aan den Rijn. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Koudekerk aan den Rijn? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Koudekerk aan den Rijn?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.alphenaandenrijn.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,15 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Koudekerk aan den Rijn koop je vanaf plusminus €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel genoeg. Deze categorie maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.

Plaats een reactie