hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Amsterdam

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Amsterdam? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Echter: De regering is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina bekijk je handige info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Amsterdam? Je vind hier verkooppunten die dichtbij zijn. Liever niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Amsterdam. Bijvoorbeeld de Dekamarkt & Kruidvat.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com en Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Amsterdam?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Amsterdam centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Amsterdam (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGelderlandplein 241082 LBAmsterdam
TrekpleisterEuropaboulevard 191079 PCAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosIJburglaan 6571087 BSAmsterdam
GammaAletta Jacobslaan 51066 BPAmsterdam
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisTrompenburgstraat 14a1079 TXAmsterdam
XenosOsdorpplein 1321068 ENAmsterdam
HemaSpoorslag 111082 MMAmsterdam
ActionOokmeerweg 4041069 CGAmsterdam
BlokkerGelderlandplein 1211082 LVAmsterdam
PrimeraRijnstraat 591078 PZAmsterdam
WibraSierplein 71065 LMAmsterdam
ZeemanIJburglaan 5551087 BSAmsterdam
Albert HeijnGulden Winckelplantsoen 51055 EKAmsterdam
JumboWisseloord 1261106 MCAmsterdam
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlSoerabajastraat 41095 GPAmsterdam

Webshops vergelijken mei 2022

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Amsterdam? Via internet vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het onderstaande overzicht check je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, scherp geprijsd en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Het Hogeland, Delfzijl, Loppersum, Appingedam en Achtkarspelen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-amsterdam-1090

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Amsterdam. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Amsterdam? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een zakdoek + stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Amsterdam?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.amsterdam.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 p/masker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Amsterdam zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel geoorloofd. Deze categorie maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Burgwallen-Oude Zijde, Burgwallen-Nieuwe Zijde, Grachtengordel-West, Grachtengordel-Zuid, Nieuwmarkt/Lastage, Haarlemmerbuurt, Jordaan, De Weteringschans, Eesperbuurt/Plantage, Oostelijke Eilanden/Kadijken, Estelijk Havengebied, Bedrijventerrein Sloterdijk, Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt, Staatsliedenbuurt, Centrale Markt, Frederik Hendrikbuurt, Da Costabuurt, Kinkerbuurt, Van Lennepbuurt, Helmersbuurt, Overtoomse Sluis, Vondelbuurt, Zuidas, Oude Pijp, Nieuwe Pijp, Zuid Pijp, Eesperzijde, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt, Transvaalbuurt, Indische Buurt West, Indische Buurt Oost, Oostelijk Havengebied, Zeeburgereiland/Nieuwe Diep, IJburg West, Sloterdijk, Landlust, Erasmuspark, De Kolenkit, Geuzenbuurt, Van Galenbuurt, Hoofdweg e.o., Estindische Buurt, Hoofddorppleinbuurt, Schinkelbuurt, Llemspark, Museumkwartier, Stadionbuurt, Apollobuurt, IJburg Oost, IJburg Zuid, Scheldebuurt, IJselbuurt, Rijnbuurt, Frankendael, Middenmeer, Betondorp, Omval/Overamstel, Prinses Irenebuurt e.o., Volewijck, IJplein/Vogelbuurt, Tuindorp Nieuwendam, Tuindorp Buiksloot, Nieuwendammerdijk/Buiksloterdijk, Tuindorp Oostzaan, Oostzanerwerf, Kadoelen, Aterlandpleinbuurt, Buikslotermeer, Banne Buiksloot, Noordelijke IJ-oevers West, Noordelijke IJ-oevers Oost, Aterland, Elzenhagen, Chassébuurt, Slotermeer-Noordoost, Slotermeer-Zuidwest, Geuzenveld, Eendracht, Lutkemeer/Ookmeer, Osdorp-Oost, Osdorp-Midden, De Punt, Middelveldsche Akerpolder, Slotervaart Noord, Overtoomse Veld, Estlandgracht, Sloter-/Riekerpolder, Slotervaart Zuid, Buitenveldert-West, Buitenveldert-Oost, Amstel III/Bullewijk, Bijlmer Centrum (D,F,H), Bijlmer Oost (E,G,K), Nellestein, Holendrecht/Reigersbos, Gein, Driemond.

Plaats een reactie