hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Appingedam

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Appingedam? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website tref je waardevolle informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Appingedam? Wij tonen een tabel met winkels die dichtbij zijn. Blijf je liever thuis? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Appingedam. Onder andere bij de Aldi & Trekpleister.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Bol.com & Drogisterij.net.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Appingedam?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online vind je ze in grote getale. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Appingedam centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Appingedam (provincie Groningen) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDijkstraat 389901 ATAppingedam
TrekpleisterDierenriemstraat 2289742 AMGroningen
DA DrogistHoofdstraat 259801 BTZuidhorn
EtosOverdiep 19902 DBAppingedam
GammaFarmsumerweg 1289902 BWAppingedam
KarweiDe Wending 49865 VCOpende
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaDijkstraat 449901 ATAppingedam
ActionKoningstraat 329901 EEAppingedam
BlokkerRijksstraatweg 1799752 BEHaren Gn
PrimeraDijkstraat 719901 APAppingedam
WibraStationsstraat 159771 ADSauwerd
ZeemanDijkstraat 449901 ATAppingedam
Albert HeijnOverdiep 19902 DBAppingedam
JumboHarddraversplein 19902 CXAppingedam
AldiOverdiep 29902 BXAppingedam
LidlHoofdweg 939761 ECEelde

Webshops vergelijken mei 2022

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Appingedam? Bij de online winkels profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Achtkarspelen, Westerkwartier, Groningen, Westerwolde en Oldambt.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-appingedam-9902

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Appingedam. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is er om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Appingedam? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een kussensloop of stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Appingedam?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.appingedam.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 per masker. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Appingedam zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen voldoende. Deze maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie