hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Delfzijl

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Delfzijl? Sinds kort zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Delfzijl? Je vind een handig overzicht met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Delfzijl. Bijvoorbeeld de Dekamarkt + Etos.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl + Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Delfzijl?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn verkrijgbaar bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook online groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Delfzijl centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je een aantal lokale retailers rondom de gemeente Delfzijl (provincie Groningen) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDijkstraat 389901 ATAppingedam
TrekpleisterDierenriemstraat 2289742 AMGroningen
DA DrogistHoofdstraat 259801 BTZuidhorn
EtosOverdiep 19902 DBAppingedam
GammaFarmsumerweg 1289902 BWAppingedam
KarweiDe Wending 49865 VCOpende
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaDijkstraat 449901 ATAppingedam
ActionKoningstraat 329901 EEAppingedam
BlokkerRijksstraatweg 1799752 BEHaren Gn
PrimeraDijkstraat 719901 APAppingedam
WibraStationsstraat 159771 ADSauwerd
ZeemanDijkstraat 449901 ATAppingedam
Albert HeijnPastoriepad 19919 APLoppersum
JumboHarddraversplein 19902 CXAppingedam
AldiOverdiep 29902 BXAppingedam
LidlHoofdweg 939761 ECEelde

Online verkooppunten juni 2023

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Delfzijl? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht ontdek je uiteenlopende webshops met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Loppersum, Appingedam, Achtkarspelen, Westerkwartier en Groningen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-delfzijl-9932

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Delfzijl. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 5 juni 2023. Geen mondkapje kopen Delfzijl? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een zakdoek en stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Delfzijl?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.delfzijl.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Delfzijl zijn wat duurder, c.a. €9,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. textiel prima. Dit type maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Items als zakdoeken of t-shirts zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie