hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zeijerveld

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Zeijerveld? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zeijerveld? Je vind hier verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Er is een oplossing. Wij tonen de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in maart 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Zeijerveld. Bijvoorbeeld de Albert Heijn & Zeeman.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Zalando.nl + Drogist.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zeijerveld?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij diverse apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Zeijerveld centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder bekijk je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Assen (provincie Drenthe) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStationsweg 539471 GLZuidlaren
TrekpleisterBrinkstraat 329411 KMBeilen
DA DrogistHoofdstraat 579431 ACWesterbork
EtosHoofdstraat 109451 BBRolde
GammaDambroeken 19411 SGBeilen
KarweiZeilmakerstraat 169403 VAAssen
PraxisClaes van Gorcumstraat 19403 BAAssen
XenosTriade 2Assen9401 ZHAssen
HemaStationsweg 199471 GKZuidlaren
ActionStationsstraat 459461 GRGieten
BlokkerStationsweg 159471 GJZuidlaren
PrimeraStationsstraat 39461 GPGieten
WibraNobellaan 2519406 AHAssen
ZeemanDe Trog 669461 DCGieten
Albert HeijnStationsweg 339471 GKZuidlaren
JumboStationsweg 89471 GRZuidlaren
AldiAsserstraat 99481 BMVries
Lidlde Trog 429461 DCGieten

De beste webwinkels maart 2023

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Zeijerveld? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder vind je meerdere shops met een uitstekend assortiment, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Zeijerveen, Ter Aard, Rhee, Taarlo en Zeegse.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zeijerveld-9491

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn voldoende winkels in en rondom Zeijerveld. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Zeijerveld? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een t-shirt en oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Zeijerveld?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.assen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Zeijerveld zijn wat duurder, c.a. €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen prima. Deze maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn genoeg.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.

Plaats een reactie