hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Best

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Best? Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook verder om ons heen zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier verzamel je bruikbare informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Best? We bieden een lijstje met retailers in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Best. Denk aan de Lidl of Zeeman.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl & Drogist.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Best?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes vind je bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook online is er een enorm assortiment. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Best centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht bekijk je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Best (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 205683 ADBest
TrekpleisterKorte Kerkstraat 105664 HGGeldrop
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosBoterhoek 185683 AVBest
GammaDe Bleekvelden 305666 RZGeldrop
KarweiN.C.B.-weg 45681 RHBest
PraxisDuivendijk 1-B5672 ADNuenen
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaLangstraat 335664 GEGeldrop
ActionHoge Brake 625672 GMNuenen
BlokkerBoterhoek 65683 AVBest
PrimeraWinkelcentrum Coevering 95665 GAGeldrop
WibraHoofdstraat 245683 ADBest
ZeemanBoterhoek 15683 ASBest
Albert HeijnBoterhoek 175683 ASBest
JumboEindhovenseweg-Zuid 635683 PWBest
AldiSecretaris L. Jansenstr 345682 ACBest
LidlWinkelcentrum Coevering 155665 GAGeldrop

Online kapjes bestellen mei 2021

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Best? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht bekijk je enkele erkende webshops met een uitstekend assortiment, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende en Waalre.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-best-5683

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Best. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Best? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek en oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Stof kopen voor mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Best?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentebest.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 p/stuk. Deze kosten je circa €1,25 p/masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Best zijn wat duurder, c.a. €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen voldoende. Dit soort maskers vind je in de schappen bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Best.

Plaats een reactie