hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Oirschot

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Oirschot? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je praktische info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oirschot? Je vind hier adresgegevens van winkels die dichtbij zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Oirschot. Onder andere bij de Aldi en DA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl + Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oirschot?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Oirschot centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel tref je meerdere lokale shops rondom de gemeente Oirschot (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRendierhei 115685 HSBest
TrekpleisterKorte Kerkstraat 105664 HGGeldrop
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosBoterhoek 185683 AVBest
GammaDe Bleekvelden 305666 RZGeldrop
KarweiOirschotseweg 66/685684 NKBest
PraxisDuivendijk 1-B5672 ADNuenen
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaLangstraat 335664 GEGeldrop
ActionHoge Brake 625672 GMNuenen
BlokkerMarkt 85688 AJOirschot
PrimeraWilhelminaplein 205684 VLBest
WibraHoofdstraat 245683 ADBest
ZeemanDe Loop 275688 EWOirschot
Albert Heijnde Loop 555688 EWOirschot
Jumbode Loop 285688 EWOirschot
AldiSecretaris L. Jansenstr 345682 ACBest
LidlRijkesluisstraat 675688 ECOirschot

Online verkooppunten mei 2021

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Oirschot? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht tref je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Eindhoven en Heeze-Leende.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-oirschot-5689

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Oirschot. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Oirschot? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Oirschot?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.oirschot.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,75 p/masker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Oirschot koop je vanaf plusminus €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen voldoende. Dit soort maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Oirschot, Spoordonk, Middelbeers en Westelbeers, Oostelbeers.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie