hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Someren

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Someren? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je bruikbare info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Someren? Je vind hier verkooppunten in de buurt. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Someren. Bijvoorbeeld de Dekamarkt + DA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl en Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Someren?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn verkrijgbaar bij verschillende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Someren centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder vind je een aantal lokale retailers rondom de gemeente Someren (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPostelstraat 45711 ENSomeren
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistPostelstraat 315711 EMSomeren
EtosTorenstraat 15701 SHHelmond
GammaEngelseweg 2345705 AKHelmond
KarweiWitvrouwenbergweg 115711 CNSomeren
PraxisEngelseweg 224-2265705 AKHelmond
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaPostelstraat 135711 EMSomeren
ActionWalvisstraat 265706 CTHelmond
BlokkerPostelstraat 295711 EMSomeren
PrimeraPostelstraat 85711 ENSomeren
WibraVeestraat 445701 RDHelmond
ZeemanPostelstraat 185711 ENSomeren
Albert HeijnPostelstraat 395711 EMSomeren
JumboSpeelheuvelstraat 55711 ASSomeren
AldiHoofdstraat 955706 AKHelmond
LidlKerkstraat 305711 GWSomeren

De beste webwinkels mei 2021

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Someren? Op het internet zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel ontdek je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Helmond, Son en Breugel, Oirschot, Best en Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-someren-5711

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in Someren. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Someren? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een zakdoek en dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder vind je nog meer instructies. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Duurzame mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Someren?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.someren.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,05 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Someren zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel genoeg. Dit type maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Kwalitatieve lakens of een theedoek zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Someren, Lierop, Someren-Eind, Somerense Heide, Wijk 09.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie