hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Helmond

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Helmond? Vanaf deze zomer moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: De regering is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina verzamel je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Helmond? Je treft hier een lijst met verkooppunten die dichtbij zijn. Liever niet de deur uit? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Helmond. Denk aan de Aldi & Kruidvat.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl & Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Helmond?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers vind je bij verschillende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online winkels is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Helmond centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel bekijk je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Helmond (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBrouwhorst 385704 EHHelmond
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosTorenstraat 15701 SHHelmond
GammaEngelseweg 2345705 AKHelmond
KarweiEngelseweg 2175705 AEHelmond
PraxisEngelseweg 224-2265705 AKHelmond
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaVeestraat 155701 RAHelmond
ActionSobriëtasplein 15701 MJHelmond
BlokkerVeestraat 165701 RCHelmond
PrimeraNieuwveld 415702 HWHelmond
WibraVeestraat 445701 RDHelmond
ZeemanBrouwhorst 135704 EGHelmond
Albert Heijn17 Septemberplein 175691 DGSon en Breugel
JumboNieuwstraat 755691 ABSon en Breugel
AldiHeistraat 145691 CASon en Breugel
LidlHeistraat 655701 HHHelmond

Online verkooppunten mei 2021

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Helmond? Bij de webwinkels profiteer je van het grootste aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de tabel hieronder tref je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Son en Breugel, Oirschot, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten en Geldrop-Mierlo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-helmond-5705

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn voldoende winkels in en rondom Helmond. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Helmond? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek of stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Helmond?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.helmond.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 per masker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Helmond kosten ongeveer €9,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel prima. Deze maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Binnenstad, Helmond-Oost, Helmond-Noord, ‘t Hout, Brouwhuis, Helmond-West, Warande, Stiphout, Rijpelberg, Dierdonk, Brandevoort, Industriegebied Zuid.

Plaats een reactie