hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Son en Breugel

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Son en Breugel? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier bekijk je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Son en Breugel? Je vind hier aanbieders die dichtbij zijn. Liever niet de deur uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Son en Breugel, zoals de Lidl + Action.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl of Plein.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Son en Breugel?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Son en Breugel centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Son en Breugel (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNieuwstraat 365691 ADSon en Breugel
TrekpleisterKorte Kerkstraat 105664 HGGeldrop
DA DrogistMarkt 785541 EAReusel
EtosNieuwstraat 185691 ACSon en Breugel
GammaDe Bleekvelden 305666 RZGeldrop
KarweiOirschotseweg 66/685684 NKBest
PraxisDuivendijk 1-B5672 ADNuenen
XenosSniederslaan 4A5531 ELBladel
HemaLangstraat 335664 GEGeldrop
ActionHoge Brake 625672 GMNuenen
BlokkerNieuwstraat 325691 ADSon en Breugel
PrimeraNieuwstraat 305691 ADSon en Breugel
WibraHoofdstraat 245683 ADBest
ZeemanRaadhuisplein 305691 AMSon
Albert Heijn17 Septemberplein 175691 DGSon en Breugel
JumboNieuwstraat 755691 ABSon en Breugel
AldiHeistraat 145691 CASon en Breugel
LidlRijkesluisstraat 675688 ECOirschot

Online winkels mei 2021

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Son en Breugel? Bij de online aanbieders heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Oirschot, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo en Eindhoven.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-son-en-breugel-5691

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief beschikbaar voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in Son en Breugel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Son en Breugel? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een oude kussensloop en stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Son en Breugel?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.sonenbreugel.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,95 p/masker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Son en Breugel koop je vanaf plusminus €10,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel voldoende. Deze categorie maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als theedoeken of lakens zijn genoeg.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Son, Breugel.

Plaats een reactie