hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Terschuur

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Terschuur? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier bekijk je waardevolle informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Terschuur? Je vind hier retailers die in de buurt gevestigd zijn. Blijf je liever thuis? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Terschuur. Onder andere bij de Dekamarkt + DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en Internetdrogisterij.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Terschuur?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij veel supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Terschuur centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Barneveld (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 1553781 ADVoorthuizen
TrekpleisterLangstraat 423771 BGBarneveld
DA DrogistJan van Schaffelaarstraat 383771 BVBarneveld
Etosvan Weedestraat 2213761 CDSoest
GammaRozenstraat 33772 JHBarneveld
Karweivan Zuijlen van Nieveltlaan 453771 ABBarneveld
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosLangstraat 943771 BJBarneveld
HemaSoesterbergsestraat 493768 EBSoest
ActionPastoor Gowthorpestraat 73772 CABarneveld
BlokkerHoofdstraat 1673781 AEVoorthuizen
PrimeraJan van Schaffelaarstraat 643771 BWBarneveld
WibraLangstraat 543771 BHBarneveld
ZeemanHoofdstraat 1533781 ADVoorthuizen
Albert HeijnSmidsplein 213781 GRVoorthuizen
JumboAmersfoortsestraat 703772 CKBarneveld
AldiKerkstraat 123781 GBVoorthuizen
LidlBegoniastraat 1553772 HCBarneveld

Online winkels december 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Terschuur? Via internet is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder vind je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Voorthuizen, Stroe, Kootwijk, Kootwijkerbroek en Soesterberg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-terschuur-3784

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn voldoende winkels in en rondom Terschuur. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Terschuur? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek en oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Terschuur?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.barneveld.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 per masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Terschuur zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen geaccepteerd. Dit soort maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.

Plaats een reactie